HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief
 • nbs Burgst musical
 • Heksenwiel jubileum


 • wc Heksenwiel 25 jaar  verschijnt tweewekelijks * www.hbnieuws.nl * GRATIS * 2019 * nr:13 * 0000-00-00

  Winkelcentrum Heksenwiel viert zilveren jubileum

  Vier dagen lang vierde het winkelcentrum feest. De winkels waren versierd met fraaie ballonkolommen. Op het ronde plein beschermde een groot wit tentdak de bezoekers tegen al te felle zonnestralen. Het programma was uitgebreid, gul en gevarieerd. Een evenement om niet snel te vergeten.
  Alex De Vliegere


  De feestelijkheden beginnen op woensdag 19 juni: kidsday! Om vijf voor een is het nog opvallend rustig op het plein. Nog geen tien minuten later zijn er tientallen kinderen toegestroomd, sommigen verkleed als hun idolen. Twee dansende figuren, Chase en Marshall uit de populaire speelgoedserie Paw Patrol, vermaken de kinderen en gaan met hen op de foto. Er wordt gratis popcorn uitgedeeld aan jong en oud. In een leegstaand winkelpand zijn diverse tafels vol Lego uitgestald. De kinderen mogen een eigen creatie maken. De vierjarige Amy Jorissen wint met haar roze vliegtuig de eerste prijs. Bij de bibliotheek zijn een springkussen en een doelschietspel opgesteld. De meiden van Ghislaine Dance Company geven dansworkshops.

  KOFFIETIJD
  De donderdag is gereserveerd voor senioren. Zij genieten van een heerlijke brunch aan lange tafels die op het plein zijn opgesteld. Barista Sus zorgt voor de lekkerste koffie vanuit zijn knusse wagen met een Perzisch tapijtje ervoor. Liedjesman Frank van Es begeleidt zichzelf op de accordeon. Hij zingt dat hij er moeite mee heeft bescheiden te blijven. Daar hebben blijkbaar meer mensen last van want menigeen zingt met hem mee! De gasten genieten van al het lekkers. Een dame betoont zich uiterst gelukkig omdat er ook hagelslag op tafel staat. Aansluitend wordt er een bingo gehouden. De dames Kimenai en Van Poorten hebben een doos bonbons gewonnen maar, zo zeggen ze: “Het gaat om de gezelligheid.”

  NAUTILUS ONE MAN BAND
  Op ‘Silver Friday’ rijdt Arthur van Poppel uit Tilburg rond in zijn gouden muziekonderzeeër. Hij heeft drieduizend uur aan dit steampunkmeesterwerk gebouwd. De ritmesectie bestaat uit drie ‘voorgeprogrammeerde’ Kawasakivelgen die met behulp van allerlei hendeltjes en palletjes de trommels beroffelen. Arthur zingt, gekleed als kapitein Nemo, liedjes uit ‘onze tijd’. Zijn heldere stem leent zich prima voor de nummers van The Beatles, Everly Brothers of John Denver. Hij waagt zich zelfs aan ‘Costa del Sol’ van de Zangeres Zonder Naam. Uit de Nautilus stijgen ondertussen rook en vlammen op.

  JUBILEUM FEESTAVOND
  Zaterdag. De Swing Meneertjes laten de bezoekers in de pas lopen, of liever: huppelen. Er is een trucagefotostudio waar geposeerd kan worden voor een ‘greenscreen’. Op de foto zit je dan ineens in een grote klomp. ’s Avonds is het lekker druk. Honderden bezoekers zijn naar het plein gekomen voor het concert van de Pianotoppers. Ze brengen nummers van André Hazes (Ah, ah, ah, ah) maar hebben evenmin moeite met hardrock of calypso. Geheel onverwacht verschijnt de in de wijk wonende zangeres Yvette Dielemans. Er was niets afgesproken maar haar vertolking van ‘Valerie’ draagt bij aan een daverende apotheose van het festival.

  W: hbnieuws.nl/heksenwiel

  Aangename drukte tijdens het slotfeest

  Fotograaf Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel