HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief
 • nbs Burgst musical
 • Heksenwiel jubileum


 • nbs Burgst Musical 2019

  verschijnt tweewekelijks * www.hbnieuws.nl * GRATIS * 2019 * nr:13 * 2019-06-28

  Nutsbasisschool Burgst
  Bon Bonni Beach


  In krant 11 namen we een voorproefje op de musical Bon Bonni Beach van nutsbasisschool Burgst. Na enkele weken hard oefenen zijn de artiesten er nu klaar voor. Op 1 juni zitten de ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes te strijden om wie het meest zenuwachtig is. De zweetdruppels zijn niet van de zenuwen maar het is warm. Zeer warm. Achter de gordijnen klinkt geroezemoes, ook daar stijgt de adrenaline naar een kookpunt. Dan gaat het beginnen, bij het openingslied staan alle kinderen op het podium.
  Bert van Gerven


  We spraken opnieuw met Elise, Manon, Zilver en Frédérique. Deze laatste is de laatste weken haar grenzen gaan opzoeken, ze durft meer en dat wil ze ook graag laten zien op het podium. Manon heeft haar rol wat veranderd, in het gein was ze boos maar haar rol is nu veel vrolijker. Zilver is ontzettend blij met haar rol. Een van de rollen van Elise is wat groter geworden. Ze zijn het er alle vier over eens dat Juf Masja hen op een positieve manier gepusht heeft om de grenzen op te zoeken en daardoor hun rollen interessanter te maken. Ze zijn de juf erg dankbaar, ze heeft het prima gedaan.


  FANATISME
  We waren gebleven bij het openingslied, de reis op een schip eindigt dramatisch in een schipbreuk, het schip gaat ten onder. Door de kinderen gezamenlijk van links naar rechts te laten hinken is dit overtuigend en komisch in beeld gebracht. Er zijn talentjes die de ramp met veel mimiek op een leuke manier laten zien. Toneelspelen is meer dan alleen de tekst opzeggen en velen weten dat heel goed over te brengen. Het fanatisme spat er soms vanaf. In de vooraankondiging gaven we al aan dat de samenzang perfect is, we hadden toen de choreografie nog niet gezien. Het is te merken dat hieraan veel aandacht is besteed, want de bewegingen tijdens de liedjes zijn erg leuk. Enkele spelers maken hier ook goed gebruik van door zich heerlijk uit te leven en op te gaan in hun act. Ook het publiek is aangenaam verrast als de spelers het podium afkomen en met het publiek een dansje maken.

  VAKANTIE
  Het is onmogelijk om hier alle acteerprestaties te behandelen, maar als je als kind een overtuigende opa neer moet zetten dan heb je goed opgelet. Het lied van de zee sprong er echt uit, mooi gezongen!
  Na afloop is er het applaus en daarna nog een paar dagen op school. Er zal eerst afscheid genomen moeten worden van de school, de leerkrachten en van sommige medeleerlingen. Na de vakantie begint een nieuw leven op een nieuwe school. Maar eerst VAKANTIE!!
  Nutsbasisschool Burgst heeft twee locaties en beide locaties hebben dezelfde musical opgevoerd, in hetzelfde decor.

  Strerren op het podium

  Fotograaf Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel