Kiek - Gele lis in de avondzon

19 mei 2024     Fotografie Bert van Halteren

Gele Lis 1Wie na het avondeten buiten nog even de benen strekt kan voor mooie verrassingen komen te staan. Velen zitten met volle buik op de bank. Op straat heerst kalmte. Hoe mooi is het als deze dan wordt doorbroken door de laagstaande zon die al vechtend tegen haar ondergang de wereld transparant tracht te maken?

Nieuw energiecontract

19 mei 2024     Column Pennetje – Fotografie Alex De Vliegere, Jan Brouwer

EnergiecontractEindelijk, alea jacta est! (sprak Julius Caesar een eeuw of twintig geleden) de teerling is geworpen. Na maanden van hersenbrekende berekeningen en vergelijkingen kan ik jullie mededelen dat onze keus viel op Stroomboer X. Het huidige contract bij concullega Y loopt binnenkort af. Het geschatte maandtarief wordt aanzienlijk lager en brengt dus grote vreugd in huize Pennetje.

Pinksteren

19 mei 2024     Redactie en foto Geert Dekkers

Pinksteren VredesduifPinksteren betekent voor de meesten van ons een heerlijke vrije dag. Een lang weekend. Al zeventien eeuwen wordt dit feest gevierd op de vijftigste dag na Pasen. En tien dagen na Hemelvaartsdag. Ook zo’n fijne vrije dag. Wat voor tradities en betekenis heeft Pinksteren? In dit artikel meer over dit bijzondere feest.

 

Een ei is geen ei

31 maart 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Wie kent nog het kinderrijmpje ‘Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei’? De boodschap van het liedje is dat er toch zeker wel drie eieren nodig zijn voor een volledige maaltijd. Je kunt een ei beschilderen voordat het gegeten wordt. Hoe doe je dat?

 

Paaseieren schilderen is een favoriete bezigheid tijdens het lange paasweekend. Je kunt ze beschilderen in een kleur, met motieven en symbolen of je kunt er een waar kunstwerk van maken. Het leuke daarbij is dat de schildering in 3D is. Wil je langer kunnen genieten van je kunstwerk dan is het mogelijk om een ei uit te blazen.

 

Uitblazen…, hoe dan?

Eerst boor je met een dikke stopnaald voorzichtig zowel aan de bovenkant als de onderkant van het ei een klein gaatje. Door boven een koekenpan in de keuken aan ene kant van het ei flink te blazen is het mogelijk om in no time de inhoud te verwijderen uit het ei. Duurzaamheid staat voorop en wij gooien niets weg. De inhoud van het ei kun je na het uitblazen even bakken als scrambled egg. Gewoon roerei maar met Pasen is het leuker om het gerecht een chique naam te geven. Heerlijk met wat peper en zout.

 

 

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven